Magnezij pri športni aktivnosti

Magnezij pri športni aktivnosti

Gibanje urejata dva sistema – živčni in mišični. Živčna celica prenese signal, da bomo naredili gib, do mišične celice, ta pa se skrči ali sprosti in tako izvede gib. Magnezij je potreben za prenos signala in za krčenje mišičnih celic. Če ga v telesu primanjkuje, so živčne in mišične celice preveč aktivne, kar povzroči neželene gibe, kot so trzanje mišic (npr. očesne veke, ustnih kotičkov), mišični krči in občutek napetih mišic.

Pri športu se potrebe po magneziju povečajo

Pri športni aktivnosti se magnezij skupaj z drugimi elektroliti pospešeno izloča s potenjem in urinom, zato se potrebe po njem povečajo. Telo najprej črpa lastne zaloge, zato se lahko posledice pomanjkanja (npr. nočni krči) pokažejo z zamikom. Za obnovitev zalog je potrebnega več časa, samo enkraten vnos tega minerala ne zadostuje. 

Po športni aktivnosti ne smemo pozabiti tudi na nadomeščanje izgubljene tekočine, zato lahko magnezij nadomeščamo z napitkom, saj tako poskrbimo tudi za rehidracijo. Za športno aktivne odrasle je priporočljiv vnos od 300 do 600 mg magnezija na dan.


Vitamini skupine B dopolnjujejo delovanje magnezija

Vitamini skupine B (vitamini B1, B2, B3, B5, B6)podobno kot magnezij sodelujejo pri pridobivanju energije iz hrane, saj prispevajo k sproščanju energije. Če teh vitaminov primanjkuje, je pretvorba v energijo počasnejša. Že 40 minut športne aktivnosti (npr. aerobike, teka) podvoji potrebo po vitaminu B2.

Magnezij Krka je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki se vsak dan srečujejo s stresom in telesnimi obremenitvami. Za zadovoljitev dnevnih potreb zadostuje že ena vrečka Magnezija Krka. Izbirate lahko med granulatom za napitek in praškom za direktno uporabo ter tremi različnimi okusi.

Ostala področja delovanja

Izberite svoj Magnezij Krka

Magnezij Krka DIREKT

MAGNEZIJ Krka DIREKT

  • magnezij + B-kompleks
  • prašek za direktno uporabo
  • okus po grenivki in meti
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 400

MAGNEZIJ Krka 400

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 300

MAGNEZIJ Krka 300

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči in limeti
NAKUP IZDELKA

Bodite neustavljivi

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.
*Prodajni podatki ePharma Market Slovenija za leto 2023, prodaja v lekarnah, kategorija izdelki z magnezijem.

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto