Športna aktivnost

Kako poskrbeti za športno aktivnost celotne družine?

Preberite trike in nasvete Uroša Bitenca

Kako poskrbeti za športno aktivnost celotne družine?

Se tudi vam pogosto zdi, da je usklajevanje službenih in domačih opravil zahtevna naloga? Težko je najti pravo ravnovesje in družini nameniti čim več časa. Zato nam ga pogosto zmanjka za druge stvari, tudi za lastne športne aktivnosti.

»Se vam zdi to zelo znano? Namesto da se trudite najti čas za vsako stvar posebej, preprosto združite svoje športne aktivnosti in preživljanje časa z družino. Naj leta vaših družinskih članov ne bodo ovira – ali izgovor! V nadaljevanju preberite nekaj preprostih nasvetov in trikov za neustavljiv športni duh celotne družine,« pravi športni navdušenec in radijski voditelj Uroš Bitenc.

1.Začnimo na začetku – pri sebi

Otrok je kot goba. Posrka vse, kar vidi in sliši. Bodimo mu vzor. Če nas hribi ne veselijo, zakaj bi silili otroka? Najprej spremenimo lastne navade. Začnimo doma. V dnevno rutino vključimo 15 minut za raztezne vaje, dihalne vaje, meditacijo ali kratek sprehod. Aktivnost postopoma podaljšujmo na 30 minut na dan. Primerna je lahka vadba – hitra hoja, tek ali vaje za moč. Ko to osvojimo, smo pripravljeni na intenzivnejši trening. Poslušajmo svoje telo in upoštevajmo svoje zmožnosti. Redna vadba naj postane del vsakdana. Pokažimo otrokom, kako pomembno je biti aktiven in kako pozitivno šport vpliva na naše življenje in dosežke.

2.Majhni otroci, majhni cilji

Najlepše je, ko nas otrok sam povabi k športni aktivnosti. Ko me je hčerka prvič vprašala, ali greva teč, sem postavil osebni rekord v oblačenju športnih oblačil. Skupaj sva pretekla 500 metrov, kar se mogoče ne sliši veliko, vendar je za še ne triletnega otroka izjemen dosežek. Spotoma sva se naučila, da je treba zahtevnost podvigov počasi stopnjevati in ne prehitevati, da ne izgubimo motivacije. V nekem obdobju je vsak dan tekla celo pot do vrtca in od vrtca domov. Tudi to je zelo dober trik, če imate možnost – za vadbo izkoristite pot v vrtec ali šolo, tudi parkiranje tik pred vhodom v trgovino ni potrebno.

3.Motivacija malega upornika

Ko je bila hčerka stara tri leta, me je na sprehodu prosila, naj jo nesem: »Bolijo me noge, utrujena sem.« Hmm, kaj pa zdaj? V redu, če greva v hribe, ji na strmih klancih res raje pomagam in jo nesem na ramenih. Na sprehodih pa jo poskušam zamotiti. Najprej jo pohvalim, da je zelo pridna. Res je že veliko prehodila, vendar sem prepričan, da zmore še več. Prva stvar, ki jo vidim pred sabo, je naslednji cilj. »Vidiš tisto drevo? Kdo bo prvi prišel tja?« To jo navadno že spodbudi, da teče dalje. Sicer ne vem, kako se bo ta tekmovalnost razvijala v prihodnjih letih, ampak s tem se bom ukvarjal kasneje. Eden od trikov, ki se ga je spomnila hčerka, so kamni. Na sprehodih po gozdnih poteh pogosto najdeva večje kamne in skačeva z enega na drugega ali pa iščeva naslednjega, na katerega bi lahko stopila. Ali pa se greva igro, pri kateri ne smeš stopiti na črto na pločniku ali med tlakovci ali pa moraš stopiti nanjo.

4.Aktivnost naj bo primerna za vso družino

Izberimo pot, ki je primerna tudi za otroka. Priznam, da imam pri tem težave, ker za svoje tekaške treninge rad izbiram težje poti. Pomagam si z Instagramom, na katerem je ogromno profilov z opisi izletov, ki so primerni za družine (družinski izleti, kamzmulcem, spsomnapot ipd.). Vsekakor pa je na začetku dobro izbirati poti, ki jih že poznamo.

5.Ne preveč, ne premalo … ali kaj je dobro vzeti s seboj

Pred izletom je najpomembnejša priprava nahrbtnika. Naj ga otrok pripravi sam! Bolj bo motiviran, če bo s seboj nosil priboljšek, ki si ga bo privoščil na cilju. Mi pa poleg pijače in hrane ne pozabimo na magnezij. Pomaga nam, da smo pri svojih podvigih neustavljivi. Z eno vrečko Magnezija Krka 300 na dan zadostimo dnevnim potrebam po tem pomembnem mineralu.Šport je pomemben za ohranjanje in krepitev zdravja. Začutite in vzljubite ga skupaj s svojo družino in naj postane del vašega vsakdana. Bodite neustavljivi pri doseganju družinskih ciljev!

Bodite neustavljivi!

Magnezij Krka 300 vsebuje edinstveno kombinacijo magnezija in vitamina B2, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Magnezij pripomore tudi k normalnemu delovanju mišic. Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira, zato je lahko celicam na voljo več magnezija.

Bodite neustavljivi

Izberite svoj Magnezij Krka

Magnezij Krka DIREKT

MAGNEZIJ Krka DIREKT

  • magnezij + B-kompleks
  • prašek za direktno uporabo
  • okus po grenivki in meti
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 400

MAGNEZIJ Krka 400

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 300

MAGNEZIJ Krka 300

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči in limeti
NAKUP IZDELKA

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.
*Prodajni podatki ePharma Market Slovenija za leto 2023, prodaja v lekarnah, kategorija izdelki z magnezijem.

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto