Magnezij pri utrujenosti in izčrpanosti

Pomanjkanje magnezija je velikokrat posledica stresa. Izzivi v službi in osebnem življenju, iskanje ravnovesja med delom in družino, finančne skrbi, premalo spanja in številni drugi dejavniki povečujejo potrebo po tem mineralu.

Stres je obrambni odziv organizma, ko se znajdemo v situaciji, ki nas ogroža. Telo se tako pripravi na beg ali boj. Izloča se več adrenalina in noradrenalina, kar vpliva na izločanje magnezija iz celic, zato se ga več izloča tudi z urinom. Duševni in telesni stres ter pomanjkanje magnezija drug drugega poslabšujeta.

Duševni in telesni stres povečata porabo magnezija in s tem potrebo po njem. Pri dolgotrajnem stresu zato lahko pride do pomanjkanja tega minerala.

Pri soočanju s stresom igra pomembno vlogo tudi vitamin B2. Celice pomaga varovati pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdrave sluznice, kože in vida.

Magnezij in vitamina B2 sodelujeta pri normalnem delovanju presnovnih poti v telesu, pri čemer v celicah nastaja energija, in tako prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Telo magnezija in vitamina B2 ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da nam ju ne primanjkuje.

Magnezij Krka je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki se vsak dan srečujejo s stresom in telesnimi obremenitvami. Za zadovoljitev dnevnih potreb zadostuje že 1 vrečka Magnezija Krka. Napitek je prijetnega okusa ter ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil.
Izpolnite vprašalnik in preverite, kateri Magnezij Krka je pravi za vas.

#boditeNeustavljivi

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto