Magnezij pri športni aktivnosti

Gibanje urejata dva sistema – živčni in mišični. Živčna celica prenese signal, da bomo naredili gib, do mišične celice, ki gib izvede, tako da se skrči ali sprosti. Magnezij je potreben za prenos signala in za krčenje mišičnih celic. Če ga v telesu primanjkuje, so živčne in mišične celice preveč aktivne, kar povzroči neželene gibe, kot so trzanje mišic (npr. očesne veke, ustnih kotičkov), mišični krči in občutek napetih mišic.

Pri športu se potrebe po magneziju povečajo

Pri športnih aktivnostih se magnezij skupaj z ostalimi elektroliti pospešeno izloča s potenjem in urinom, zato se potrebe po njem povečajo. Magnezij prispeva tudi k ravnotežju elektrolitov. Telo najprej črpa lastne zaloge, zato se lahko posledice pomanjkanja (npr. nočni krči) pokažejo z zamikom. Za obnovitev zalog je potrebnega več časa, samo enkraten vnos tega minerala ne zadostuje. 

Po športni aktivnosti ne smemo pozabiti na nadomeščanje izgubljene tekočine. Priporočljivo je, da magnezij nadomeščamo z napitkom, saj tako poskrbimo tudi za rehidracijo. Za ustrezno telesno pripravljenost športno aktivnih odraslih je priporočljivo od 300 do 600 mg magnezija na dan.

Vitamin B2 dopolnjuje delovanje magnezija

Vitamin B2 podobno kot magnezij sodeluje pri pridobivanju energije iz hrane, saj prispeva k sproščanju energije. Če ga primanjkuje, je pretvorba v energijo počasnejša. Že 40 minut športne aktivnosti (npr. aerobike, teka) podvoji potrebe po vitaminu B2.

Magnezij Krka je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki se vsak dan srečujejo s stresom in telesnimi obremenitvami. Za zadovoljitev dnevnih potreb zadostuje že 1 vrečka Magnezija Krka. Napitek je prijetnega okusa ter ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil.

Izpolnite vprašalnik in preverite, kateri Magnezij Krka je pravi za vas.

#boditeNeustavljivi

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto