Magnezij v nosečnosti

Pomembnosti zdrave prehrane v vsakdanjem življenju se zavedamo vsi, še bolj pa jo poudarjamo med nosečnostjo. Iz telesa nosečnice poteka pospešen prenos hranil k plodu. Zato je izredno pomembno, da svojo prehrano prilagodi povečani potrebi po hranilih, vitaminih in mineralih.

Magnezij je v tem obdobju pomemben mineral, saj uravnava interakcijo mišic in živcev ter tako zagotavlja nemoteno delovanje celotnega mišičnega sistema. Zaradi rasti ploda se potreba po njem povečuje.

Vzroki, ki lahko povečajo potrebo po magneziju

  • rast ploda
  • povečana masa maternice
  • povečane prsi
  • povečano izločanje magnezija prek ledvic

Priporočeni dnevni vnos magnezija za ženske nad 25 let je 300 mg. Nekoliko več pa ga potrebujejo nosečnice (310 mg) in doječe matere (390 mg).

Potrebe po njem se povečajo, saj plod v zadnjem trimesečju nosečnosti vsak dan shrani od 5 do 7,5 mg magnezija.

Večina nosečnic ima močne, nenadne nočne krče, najpogosteje v mečih in stopalih. Ker magnezij prispeva k normalnemu delovanju mišic, nekateri zdravniki in ginekologi svetujejo, naj ga nosečnice jemljejo v obliki prehranskih dopolnil. S tem lahko zmanjšajo intenzivnost krčev ali pa jih celo preprečijo.

Narava je poskrbela, da se hranila naprej porabijo za materine potrebe, šele nato za otrokove. Ker je mati za otroka glavni vir vseh pomembnih hranil, tudi mineralov in vitaminov, je še pomembnejše, da izbiramo varna, učinkovita in kakovostna prehranska dopolnila.

Magnezij Krka 300 je kakovostno in varno prehransko dopolnilo. Vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata in vitamin B2. Ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil.

Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo izdelka posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

#boditeNeustavljivi

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto