Športna aktivnost

5 vaj za sprostitev, ki jih lahko izvajate kjerkoli

Ko ste zaradi različnih stresnih situacij napeti, se to odraža tudi v vaših mišicah. Če na delovnem mestu ali doma ves dan sedite v istem položaju, gledate v zaslon in se sklanjate naprej, lahko hitro začutite bolečine v vratu, ramenih in spodnjem delu hrbta.

Vzemite si 10 minut za preproste raztezne vaje, ki izboljšajo prekrvitev mišic, zmanjšajo stres in povečajo učinkovitost. Ko se bodo vaše mišice sprostile, se boste lažje osredotočili na nalogo in boste še naprej neustavljivi.

1. VAJA

Ta vaja je odlična za sproščanje napetosti v hrbtnih mišicah. S čim bolj ravno hrbtenico se nagnite naprej, primite se za gležnje in se s komolci uprite ob kolena. Poglejte v tla in krono glave povlecite naprej, kot da bi hrbtenico želeli podaljšati proti steni pred vami. Začutili boste, kako se vam počasi raztezajo vratne mišice, bolečina v spodnjem delu hrbta začenja popuščati.

2. VAJA

S to vajo boste sprostili mišice vratu in ramen, ki se pod stresom najpogosteje zakrčijo. Z dlanmi objemite zadnji del glave, nato brado počasi spustite proti prsnemu košu. Pustite, da gravitacija opravi svoje in vratu ne zategujte. Nekaj časa ostanite v tem položaju in globoko dihajte.

3. VAJA

Če je vaš stol dovolj visok, se primite za vrh naslonjala, drugače pa roke prekrižajte nad glavo in se primite za nasprotna komolca. Dvignite prsni koš, kot da vam ga nevidna sila vleče proti stropu, ramena in roke pa vlecite proti naslonjalu. Nekaj časa ostanite v tem položaju in globoko dihajte. Začutili boste, kako se ramenski obroč počasi odpira.

4. VAJA

S čim bolj ravno hrbtenico se spustite, tako da se boste z dlanmi dotaknili gležnjev. Nato se obrnite na eno stran, pogled usmerite proti stropu in se z eno roko uprite v naslonjalo stola ali pa jo iztegnite proti stropu. Naredite nekaj globokih dihov in vajo ponovite še v drugo smer.

5 vaj za sprostitev, ki jih lahko izvajate kjerkoli

5. VAJA

S to vajo lahko sprostite mišice okoli bokov, ki se lahko zakrčijo, če veliko sedite. Najprej prekrižajte noge, tako da gleženj počiva na kolenu druge noge. Nato se z ravno hrbtenico spustite naprej. Če se želite še bolj raztegniti, se s težo telesa rahlo naslonite na koleno noge, ki je v zraku. Če imate težave s koleni, ne delajte te vaje.

Tudi na delovnem mestu ne pozabite, da se ob večjih in stresnih obremenitvah povečajo vaše potrebe po magneziju. Že z eno vrečko Magnezija Krka boste poskrbeli, da ga telesu ne bo primanjkovalo. Vsebuje edinstveno kombinacijo magnezija in vitamina B2, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, magnezij pa tudi k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju mišic. Med delom jih občasno razgibajte in oskrbite s potrebnimi hranilnimi snovmi.

Bodite neustavljivi

Izberite svoj Magnezij Krka

Magnezij Krka DIREKT

MAGNEZIJ Krka DIREKT

  • magnezij + B-kompleks
  • prašek za direktno uporabo
  • okus po grenivki in meti
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 400

MAGNEZIJ Krka 400

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči
NAKUP IZDELKA
Magnezij Krka 300

MAGNEZIJ Krka 300

  • magnezij + B2
  • granulat za napitek
  • okus po pomaranči in limeti
NAKUP IZDELKA

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.
*Prodajni podatki ePharma Market Slovenija za leto 2023, prodaja v lekarnah, kategorija izdelki z magnezijem.

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto